نصب رول بولت

آشنایی با نصب رول بولت

در پروژه های ساختمانی، نصب رول بولت به منظور نصب صفحه ( Plate ) های فلزی با ابعاد و ضخامت های مختلف به سطوح ( Base Material ) از جنس بتن سخت، سنگ، آجر و … مورد استفاده قرار می گیرند.

این صفحه ها امکان اتصال و جوشکاری قطعات فلزی مختلف به سازه بتنی به منظور اجرای انواع نماهای خشک و کامپوزیت، اجرای ساپورت های تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، نصب تجهیزات و ماشین آلات و … را فراهم می کند.

اما آن چه در این میان اهمیت دارد، انتخاب انکر بولت مناسب با توجه به نوع عملکرد، سایز، ظرفیت باربری و محدودیت های نصب می باشد.

کاشت شیمیایی میلگرد که به واسطه یک چسب مخصوص انجام خواهد شد. در این روش ابتدا محل مورد نظر توسط دریل های مخصوص سوراخکاری در بتن به قطر در حدود ۴ الی ۶ میلی متر بیشتر از قطر میلگرد مورد نظر سوراخ می شود، توسط دستگاه باد، گرد و غبار داخل آن تخلیه می شود. و توسط چسب که از دو متریال و در دو محفظه جدا می باشد، توسط دستگاه مخصوص که دارای سر خرطومی شکل است از پایین سوراخ به سمت بالا پر می شود. سپس میلگرد با دست و به صورت چرخشی درون سوراخ قرار می گیرد.

کاشت رول بولت در بتن که به آن اصطلاحاً کاشت مکانیکی می گویند. در این روش همانند روش بالا محل مورد نظر توسط دریل های مخصوص سوراخ میشود با این تفاوت که قطر سوراخ متناظر با قطر رول بولت میباشد به طوریکه رول بولت با چکش در سوراخ جا گذاشته میشود.

سپس توسط آچار نسبت به گرداندن مهره رول بولت اقدام می شود که در این حالت مکانیسم رول بولت فعال شده و با بتن درگیر میشود . باید توجه داشت چرخش مهره می بایست به صورت کنترل شده و تحت فشار مشخص انجام پذیرد.

عملکرد رول بولت

به طور کلی عملکرد رول بولت ها ( گیرایی در بتن یا مصالح دیگر ) به چهار روش صورت می پذیرد:
اصطکاکی ( Friction ) یا انبساطی ( Expansion )
در این حالت بولت پس از نصب یا کاشت، به واسطه ایجاد نیروی اصطکاک با مصالح پایه می تواند بار های متفاوتی را تحمل کنند. اغلب انکرهای فلزی – این نوع انکر ها با نام انبساطی نیز شناخته می شوند – و پلاستیکی ( رول پلاک ) به این شیوه عمل می کنند و به راحتی نصب می شوند.

۲-کلیدی یا چفت و بستی ( Keying )
در این حالت بولت با ایجاد حفره یا خزینه کردن مصالح پایه – که در این حالت اغلب بتن می باشد – باعث ایجاد گیرایی می شود. این نوع انکر ها ظرفیت باربری بالایی دارند. و می توانند بارهای دینامیکی را نیز تحمل کنند. و در فواصل کمی از لبه مصالح پایه نیز نصب شوند.

۳- ترکیب اصطکاکی و کلیدی ( Combination of Friction & Expansion )
این نوع بولت به طور همزمان به دو روش اصطکاکی و کلیدی عمل می کنند. این انکر ها نیز ظرفیت باربری بالایی دارند و بارهای دینامیکی را نیز تحمل می کنند.

۴- چسبندگی ( Bonding )
بولتهای شیمیایی که با نام چسب بتن یا چسب کاشت آرماتور نیز شناخته می شوند، با ایجاد چسبندگی بین میلگرد یا راد تمام رزوه ( Rod ) با مصالح پایه، باعث ایجاد ظرفیت باربری می شوند. مزیت استفاده از این نوع انکر ها عدم محدودیت استفاده در قطر و عمق کاشت می باشد.

عوامل مؤثر در انتخاب نوع بولت نیز متفاوت است که به اختصار میتوان به شرایط محیطی, میزان بار و نوع بار اشاره کرد.

مقاوم سازان پایتخت

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نصب رول بولت
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.