رول بولت یک قطعه از جنس فولاد است که برای اتصال تجهیزات مختلف همچون آجر و سیمان مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد مهمی را در اتصال عناصر مختلف دارد. اجزای تشکیل دهنده رول بولت ها شامل بدنه فولادی، مهره، واشر فنری، واشر تخت و یک عدد پیچ است که هر کدام از این قطعات در مکانیزم اتصال نقش مهمی را بر عهده دارند.
حال شاید شما هم با این سوال مواجه شوید که نحوه نصب رول بولت در بتن چگونه است و برای انجام آن به چه تجهیزاتی نیاز می باشد؟ برای درک و آگاهی بیشتر از این قطعه و نحوه نصب آن مطالعه این مطلب شما را راهنمایی خواهد نمود.
لطفاً در ادامه دقایقی را جهت مطالعه مطلب پیش رو با ما همراه باشید.
رول بولت یکی از مهمترین قطعات در سازه ها محسوب می شود که معمولاً سطح آن از روکش های مختلفی همچون گالوانیزه سرد و گرم و روی پوشانده می شود. از آنجا که رول بولت بر روی سطح بتن بسته می شود، به عنوان راهکاری مناسب برای اتصال قطعات شناخته می شود که نیاز بسیاری کمی به قدرت کششی دارد.
از جمله کاربردهای این قطعه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
برای آشنایی با نحوه نصب رول بولت در بتن قصد داریم جهت آگاهی بیشتر با انواع این قطعات فولادی آشنا شویم. رول بولت ها دارای انواع گوناگونی هستند که در ادامه مطلب به معرفی برخی از آن ها پرداخته ایم:
این رول بولت ها شکل استوانه با اندازه های استاندارد دارند که وزن های مختلفی را می تواند تحمل کند. رول بولت های معمولی به شکل مکانیکی و انبساطی عمل می کنند و در اندازه های استاندارد طراحی و تولید می شوند.
این نوع رول بولت برای اتصال اجسام مختلف بر روی دیوار یا سقف کاربرد دارد که از لحاظ نحوه نصب به سایر رول بولت ها شباهت دارد.
یکی از رایج ترین نوع رول بولت که در بازار عرضه می شود رول بولت سقفی است که با نام های لوستری یا قلاب دار نیز شناخته می شود.
از کاربردهای اصلی این رول بولت می توان به نصب لوستر اشاره کرد، لذا برای اتصال پنکه های سقفی و گلدان های آویزی نیز این قطعه مورد استفاده قرار می گیرد.
رول بولت های پروانه ای دارای انواع گوناگونی هستند که هر کدام وزن های متغیری را تحمل می کنند.
از ویژگی های این رول بولت ها این است که بدنه آن پس از بستن مهره به شکل پروانه در می آید و لذا نحوه نصب آن نیز در مقایسه با سایر رول بولت ها متفاوت است.
این رول بولت در صنایع گوناگونی کاربرد دارد و می توان از آن در عمق های متفاوتی استفاده کرد. از آنجا که این قطعه بیش از ۴۰ درصد تحمل وزن بیشتری را دارد و با فاصله حداقلی در کنار رول بولت های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد، می توان چند عدد از آن را برای ایجاد استحکام بیشتر با فاصله کم از هم نصب نمود.
رول بولت های HSL برای اتصال بارهای متوسط و بتن های بدون ترک مناسب است و فضای کمی را اشغال می کند. از آنجا که سر این نوع قطعه به شکل یک شش ضلعی است از همین رو به آن رول سر شش گوش گفته می شود.
این رول بولت پیش از جایگذاری سازه مورد نظر می بایست نصب شود و برای نصب به ضخامت حداقل ۱۰۰ میلی لیتری نیاز دارد. رول بولت HKD با نام ضربه ای نیز شناخته می شود و اغلب در تحمل وزن بارهایی همچون کانال های تهویه کاربرد دارد.
در نحوه نصب رول بولت در بتن مراحلی می بایست طی شوند که به شرح ذیل است:
در ابتدا برای نصب رول بولت در بتن نیاز به عملیات سوراخ کاری خواهد بود. برای این کار از دریل و مته استفاده می شود تا سوراخ در سازه مورد نظر ایجاد گردد.
لازم به ذکر است در این فرآیند باید دقت شود تا سوراخ مورد نظر عمق کمتری را نسبت به رول بولت داشته باشد تا برای محکم کردن مهره هایی که در رول بولت قرار دارد فضای کافی ایجاد شود. لذا قطر مته مورد استفاده در سوراخ کاری بایستی مطابق با قطر رول بولت باشد.
پس از اتمام عملیات سوراخ کاری باید گرد و خاک موجود در سوراخ خارج شود که این کار با استفاده از جاروبرقی امکان پذیر خواهد بود. پس از آن رول بولت با استفاده از چکش و ضربه بر روی آن به درون حفره می رود و پیچ رول بولت هم تراز شده و با بستن مهره آن کشش لازم در رول بولت ایجاد می شود.
رول بولت ها از عناصر مهم در ساخت و سازهای مختلف شمرده می شوند که وظیفه اتصال سازه و تجهیزات را بر عهده دارند. در این مطلب سعی نمودیم تا اطلاعات جامعی در رابطه با نحوه نصب رول بولت در بتن ارائه نمائیم.
مقاوم سازان با بیش از چندین سال سابقه یکی از بهترین مجموعه ها در حوزه مقاوم سازی و کاشت میلگرد و رول بولت در سازه های بتنی می باشد که با ارائه گارانتی و تائیدیه کتبی خدمات خود را عرضه می نماید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر از این مجموعه می توانید با شماره های ذیل تماس حاصل فرمائید.
WhatsApp us