اجرای کاشت میلگرد در بتن

نحوه کاشت میلگرد در بتن | مقاوم سازان پایتخت 

 

 

کاشت میلگرد در ساختمان به موجب افزایش استحکام بتن به کار برده می شود. از همین رو کاشت میلگرد یکی از عملیات پرکاربرد برای مقاوم سازی سازه ها می باشد.
اجرای کاشت میلگرد شامل چندین مرحله اجرایی است که هر کدام می بایست به شیوه اصولی صورت بگیرند. زیرا در صورت بی دقتی و ایجاد خطا در هر کدام از مراحل اجرای کاشت میلگرد ممکن است خسارات جانی و مالی به وجود آید.
در صورتی که شما نیز قصد ساخت و ساز آپارتمان را دارید قطعاً کاشت میلگرد به گوشتان خورده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجرای کاشت میلگرد در بتن این مطلب را تا انتها مطالعه فرمائید.

 

لطفا برای مطالعه مطلب ذیل، چند دقیقه ای با ما همراه باشید.

کاشت میلگرد چیست؟

 

اجرای کاشت میلگرد در بتن شامل فرآیندی است که با سوارخ کاری در قسمت هایی از بتن در ستون ها و فونداسیون و اضافه نمودن میلگرد صورت می گیرد.
به عبارت دیگر کاشت میلگرد نوعی آرماتور بندی به حساب می آید که به منظور جلوگیری از لنگرهای برشی ناشی از زمین لرزه ها و افزایش استحکام سازه استفاده می شود.
همچنین کاشت میلگرد علاوه بر افزایش مقاومت سازه موجب اتصال بتن جدید به بتن قدیمی و نیز افزودن بخش های جدید به سازه خواهد شد.

 

نحوه کاشت میلگرد در بتن | مقاوم سازان پایتخت

 

 

نحوه کاشت میلگرد در بتن

 

کاشت میلگرد در بتن به صورت کلی به دو روش صورت می گیرد. از مهم ترین نکاتی که در هنگام کاشت میلگرد در هر دو روش مورد توجه قرار می گیرد محاسبات است. برای این کار مهندس می بایست اطلاعات  لازم را برای محاسبات دقیق که مبنا بر مشخصات اصلی ساختمان است به گروه آرماتور بند ارائه نماید.

کاشت میلگرد در فونداسیون

 

یکی از روش های کاشت میلگرد، در فونداسیون می باشد. این روش برای یکپارچه سازی سازه و اصلاح ابعادی همچون افزایش ارتفاع و افزایش توان تحمل بار انجام می گیرد.
روش کاشت میلگرد در فونداسیون فقط به صورت افقی انجام می گیرد و استفاده از دریل در این روش بهترین راهکار برای ایجاد سوراخ های کاشت میگرد می باشد.
از مزایای اجرای کاشت میلگرد در فونداسیون می توان به مواردی همچون یکپارچه سازی فونداسیون، افزایش ارتفاع فونداسیون، افزودن فونداسیون جدید و اصلاح در ابعاد فونداسیون اشاره نمود.

کاشت میلگرد در ستون

 

از دیگر روش ها، کاشت میلگرد در ستون است که در سازه قابلیت اتصال چند بخش مستقل به یکدیگر را فراهم می آورد.
این روش به دو صورت عمودی و افقی قابل انجام می باشد و یکی از مهم ترین مواردی که در هنگام عملیات می بایست به آن توجه نمود تعیین فاصله ی دقیق میان محل میلگردها و محل استقرار خاموت است.
از جمله بخش هایی که با این روش به یکدیگر متصل می شوند شامل اتصال تیر بتنی به ستون، طراحی راه پله شمشیری، متصل شدن بخش جدید به ستون و امتداد یک ستون در سازه است.

 

مراحل کاشت میلگرد در بتن

 

برای اجرای کاشت میلگرد در بتن مراحل ذیل به ترتیب طی خواهند شد:

  1. سوارخ کاری به وسیله دستگاه گرد بر و یا دریل برقی در محل مورد نظر
  2. پاکسازی نمودن محل سوراخ در سه مرتبه برای پاکسازی کامل از گرد و غبار با استفاده از سیستم فرچه دوار
  3. افزودن چسب و ملات اتصال دهنده در عمق سوارخ
  4. نصب آرماتور و قرار گرفتن آن در محل سوراخ

 

محاسبات کاشت میلگرد

 

محاسبات کاشت میلگرد از جمله مواردی همچون قطر، تعداد میلگرد، میزان عمق سوراخ و چسب مورد نیاز می باشد که برای محاسبه آن از نرم افزارهای تخصصی طراحی استفاده می شود که به طور دقیق کلیه این پارامترها محاسبه شوند.
به طور کلی برای محاسبه اجرای کاشت میلگرد از سه روش می توان استفاده نمود. در روش اول با بهره گیری از نرم افزار های محاسباتی اقدام به محاسبه میلگردها و فواصل آن می نمایند. در روش دوم می توان با استفاده از فرمول ها عمق و میزان کاشت را محاسبه کرد.
روش دیگر استفاده از جداول است که توسط شرکت های تولید کننده چسب میلگرد ارائه می شود و محتوای آن با توجه به نوع برند چسب متفاوت است.
برای مثال برند هیلتی جداولی را برای عمق کاشت و سایز میلگرد منتشر کرده است که استفاده از آنها در شرایط معمول مفید خواهد بود.
اما به طور کلی توصیه می شود که محاسبات کاشت میلگرد را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید. زیرا این اقدام در هنگام اجرا از اهمیت بالایی برخوردار است و با ایجاد هر خطا در آن ممکن است ضررهای بسیاری ایجاد شوند.

 

کاشت میلگرد در سازه بتن | مقاوم سازان پایتخت

 

 

ضوابط و آیین نامه اجرای کاشت میلگرد

 

از آنجا که برای اجرای اصولی پروژه به محاسبات مهندسی دقیق و دریافت پارامترها نیاز می باشد. به همین منظور برای اجرای کاشت میلگرد در بتن به شیوه اصولی، به آیین نامه ای نیاز است تا تمامی شرایط در آن ذکر شده باشد.
برخی از مفاد مهم این آیین نامه عبارت است از:

  1. حداقل میزان تغییر شکل میلگرد مورد نظر برای کاشت می بایست ۸% از حالت اولیه در زمان گسیختگی میلگرد بیشتر باشد.
  2. برای ایجاد فضای مناسب در میان میلگردها و برای اتصال بهتر آرماتور با چسب کاشت، میزان فاصله میلگردهای کاشته شده نباید از پنج برابر قطر میلگرد کمتر شود.
  3. به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت و یون های مهاجم به میلگرد می بایست از پوششی با سنگ دانه های بتن برای محافظت استفاده شود که به آن پوشش بتنی گفته می شود.
  4. در مواردی که هدف از اجرای کاشت میلگرد در بتن ادامه دادن در مقطع ستون است، نسبت مقطع میلگردها با مقطع ستون موجود باید میان ۰.۸ تا ۸ باشد.
  5. اخرین مورد حداقل تعداد میلگردهای کاشت در اعضای فشاری برای میلگردهای داخل خاموت مستطیلی است که برابر ۴ می باشد.

 

پیشنهاد پایانی به شما عزیزان

 

از جمله روش های مقاوم سازی و استحکام سازه کاشت میلگرد می باشد که از روش های مؤثر شناخته می شود. برای اجرای کاشت میلگرد در بتن نیاز به محاسبات دقیقی خواهد بود که بهتر است این محاسبات توسط افراد ماهر انجام گیرد.
مجموعه مقاوم سازان با چندین سال سابقه حرفه ای در این زمینه خدمات اجرای کاشت میلگرد در بتن را همراه با محاسبات دقیق کاشت میلگرد عرضه می کند. شما می‌ توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه ما از طریق راه های ارتباطی ذیل تماس حاصل فرمائید.

 

راه های ارتباطی با مجموعه مقاوم سازان پایتخت

 

 ۰۹۱۲۵۷۲۴۸۴۰

 ۰۲۱-۳۳۲۵۵۹۲۵

 

 تهران – میدان شهدا – پشت اداره برق – کوچه شفیعی – بن بست پوریان – پلاک ۱۳

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)
اجرای کاشت میلگرد در بتن
برچسب ها:
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.