در واقع کاشت بولت و کاشت میلگرد از اتصالات سازهای و غیر سازهای پرطرفداری محسوب میشوند که برای مقاوم سازی و تقویت سازهها و ساختمانها کاربرد دارند. از بولت و میلگرد به دلایل مختلفی استفاده میشود.
این دو محصول در برخی از پروژههای عمرانی که به ایجاد تغییر در نقشههای معماری، تغییر کاربری و گسترش سازه نیاز است، به کار میروند.
به طور کلی استفاده از کاشت بولت و کاش میلگرد برای اتصال بتن جدید به قدیم و اتصال اجزاء فولادی به سازههای بتنی موجود، از تغییر و تحولات در ساخت و ساز سازههای بتنی محسوب میشوند.
استفاده از این محصول، نیازمند رعایت قوانین و ضوابط خاصی است که در صورت عدم رعایت مقررات، مقاوم سازی بنا بیفایده است.
در این مقاله از وبسایت مقاوم سازان قصد داریم شما را با تفاوت کاشت بولت با کاشت میلگرد در چیست؟ آشنا سازیم.
لطفا اندک زمانی جهت مطالعه مطلب ذیل با ما همراه باشید.
بولت در واقع نوعی بست یا پیچ از جنس میلگرد است که برای اتصال صفحه زر ستون به فونداسیون، در صنعت ساخت و ساز استفاده میشود.
از این محصول برای اتصال سازهها، تغییر ابعاد سازه، اتصال عضو جدید به سازه و مقاوم سازی ساختمان و سازهها مورد استفاده قرار میگیرد.
کیفیت و عملکرد نهایی سازه و ساختمان، به روش اجرا، تجهیزات حرفهای و متریال استاندارد وابسته است. به همین دلیل کاشت این بست، نیاز است که توسط افراد مجرب و طبق ضوابط و اصول تعیین شده اجرا شود.
جهت اجرای کاشت، به یک صفحه پلیت با اندازه مناسب با نوع اتصال فلزی و با ۱۴ تا ۱۶ عدد سوراخ نیاز است که با شابلون جای سوراخها بر روی صفحه علامت گذاری میشود و سپس از طریق دو روش سوراخ کاری انجام میگردد.
در کاشت بولت و کاشت میلگرد، از دو روش برای سوراخ کاری استفاده میشود:
برای عملیات کاشت، از دو روش مکانیکی و شیمیایی استفاده میشود که در ادامه هرکدام از این روشها را شرح میدهیم. همچنین برای سوراخ کاری، در صورتی که سایز بولتها ۱۶ میلیمتر یا کمتر باشد، از دریل، و برای بولتهای سایز ۲۰ میلی متر و بالاتر باید از روش کرگیری استفاده شود.
پس از سوراخ کاری، باید اطراف حفرهها تمیز و از آلودگی پاک شود، تا در هنگام کاشت، سنگریزه و خاک به درون حفره نریزد. برای این کار از دستگاه دمنده هوا و فرچه استفاده میشود.
در روش مکانیکی از تجهیزات مکانیکی مانند مهار مکانیکی یا رول بولت که مخروطی شکل است و یک پیچ و یک غلاف استوانهای چاکدار دارد، استفاده میشود. این مهارها درون سازه قرار میگیرند. در این روش نیازی به حفرههای عمیق نیست، اما تعیین دقیق عمق حفرهها اهمیت زیادی دارد.
برای کاشت به روش شیمیایی، از چسب بولت استفاده میشود و عملیات به کمک اپوکسی شیمیایی تحت فشار و تخلیه هوا صورت میگیرد.
در این روش، باید عمق کاشت، قطر بولت، تعداد و فاصله بولتها از هم بطور دقیق محاسبه و محل دقیق کاشت و سوراخ کاری تعیین شود.
از کاربردهای کاشت بولت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در حین احداث سازه یا ساختمانی بتنی و ساخت پروژههای ساخت و ساز، امکان نیاز به اصلاح و تحولات در گسترش سازه وجود دارد. در چنین شرایطی کاشت میلگرد مورد استفاده قرار میگیرد که امروزه از اهمیت بسیاری برخوردار است و جایگاه ویژهای در زمینه ساخت و ساز دارد.
همچنین از این نوع کاشت در زمانهایی که سازه نیاز به تقویت، اصلاح ابعادی و افزودن عضو جدید دارد، نیز استفاده میشود. در صورت اجرای درست این عملیات، ظرفیتهای باربری ساختمان را تا حد زیادی افزایش میدهد.
در واقع کاشت میلگرد، برای مقاوم سازی، تقویت و افزایش استحکام سازههای بتنی استفاده میشود که به کمک آن میتوان تغییراتی که نیاز است را در نقشه یا طرحهای ساختمان بتنی پیاده کنیم. انجام این کار با سوراخ کاری بتن و اضافه کردن میلگرد و چسباندن آن صورت میگیرد.
میلگرد از مقاطع مهم فولادی در صنایع و ساختمان سازی محسوب میشود و کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد. بنابراین، عملیات کاشت آن نیز برای مقاوم سازی سازهها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین دلیل کاشت میلگرد نیز کاربردهای فراوانی دارد که شامل موارد زیر هستند:
در اینجا به مزیتهای کاشت میلگرد میپردازیم که عبارتند از:
عوامل زیادی وجود دارد که بر قیمت این دو محصول تاثیر گذارند که هرکدام میتوانند قیمت آنها را به صورت لحظهای دچار نوسان کنند. از جمله عوامل موثر بر قیمت روز بولت و قیمت روز میلگرد که بین هر دو مشترک هستند:
در این مطالب شما را با تفاوت کاشت بولت با کاشت میلگرد در چیست؟ آشنا ساختیم.
چنانچه به دنبال یک گروه متخصص و مجرب جهت مقاوم سازی ساختمان و بنای خود هستید، پیشنهاد ما گروه ساختمانی مقاوم سازان است.
مجموعه مقاوم سازان با در اختیار داشتن پیمانکاران حرفهای و درجه یک تمامی امور اجرای کاشت میلگرد در بتن و کاشت بولت را با قیمت مناسب برای شما عزیزان پیاده سازی میکند.
WhatsApp us